E hënë, 22 Korrik, 2024

Cila është koha mesatare që duhet të provoni për një foshnjë bazuar në moshën tuaj?

- Advertisement1-

Nuk ka një formulë të thjeshtë për të mbetur shtatzënë dhe ndërsa disa njerëz e arrijnë herën e parë që provojnë, për të tjerët, mund të zgjasë shumë më shumë sesa pritej.


Dr Ellie Rayner, një obstetër dhe gjinekologe ka krijuar një udhëzues të thjeshtë për atë sa kohë mund të duhet të mbetet shtatzënë, shkruan Glamour.

- Advertisement -

Mos harroni, ky nuk është një udhëzues përfundimtar dhe çdo rast është kaq i ndryshëm dhe gjithmonë duhet të kërkoni këshilla mjekësore nëse po luftoni të mbeteni shtatzënë.

Cila është koha mesatare për të mbetur shtatzënë?
Në Mbretërinë e Bashkuar, shumica e çifteve do të mbeten shtatzënë brenda një viti nëse kryejnë marrëdhënie të rregullta dhe nuk po përdorin kontraceptivë.

Këtu janë disa fakte kryesore rreth kësaj:

Nëse jeni nën 40 vjeç dhe keni marrëdhënie dy-tre herë në javë gjatë gjithë ciklit tuaj:

Një në tre çifte, pra 33 për qind, do të mbeten shtatzënë brenda muajit të parë të provës
Tetë në dhjetë çifte, pra 80 për qind, do të mbeten shtatzënë brenda vitit të parë që provojnë

Prej atyre çifteve që nuk mbesin shtatzënë në vitin e parë, rreth gjysma, do të mbeten shtatzënë në vitin e tyre të dytë të përpjekjes, që do të thotë se përgjithësisht 90 për qind e çifteve do të mbeten shtatzënë në dy vitet e tyre të para të përpjekjeve.

- Advertisement -rrrrrrr

Nëse jeni duke përdorur fekondim intrauterin (IUI), mbi 50 për qind e grave të moshës nën 40 vjeç do të mbesin shtatzënë brenda gjashtë cikleve të IUI dhe rreth 50 për qind do të mbeten shtatzënë brenda 6 cikleve të tjera.

A ka ndikim mosha në pjellori dhe shanset për shtatzëni?

“Ndërsa mosha juaj rritet, pjelloria juaj ulet”, shpjegon Dr Ellie. Këtu, ajo ka treguar shanset e shtatzënisë në varësi të moshës tuaj:

Mosha 19-26 vjeç: 92 për qind shans për shtatzëni brenda 1 viti dhe 98 për qind brenda 2 viteve

Mosha 27-29 vjeç: 87 për qind shans për shtatzëni brenda 1 viti dhe 95 për qind brenda 2 viteve

Mosha 30-34 vjeç: 86 për qind shans për shtatzëni brenda 1 viti dhe 94 për qind brenda 2 viteve

Mosha 35-39 vjeç: 82 për qind shans për shtatzëni brenda 1 viti dhe 90 për qind brenda 2 viteve

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...