E hënë, 22 Korrik, 2024

Çfarë nuk duhet t’i thoni fëmijës tuaj kur ai qan

- Advertisement1-

Kur një fëmijë, e sidomos kur është i mitur, qan, ka gjithmonë një arsye, edhe nëse e kemi parasysh se e bën për kokëfortësi.


Një aspekt themelor i rritjes së fëmijëve është vërtetimi i ndjenjave të tyre, jo frenimi i tyre . Nëse ata kanë nevojë të qajnë, nuk keni nevojë t’i ndaloni ose t’i vini në siklet.

- Advertisement -

Çfarë nuk duhet t’i thoni fëmijës tuaj kur ai qan

Ndaloni së qari tani!

Kur themi fraza të tilla, ne shtypim shprehjen e ndjenjave të fëmijëve. Është shumë më mirë të përdorni fraza më të theksuara, të cilat do ta ndihmojnë fëmijën të qetësohet.

Djemtë nuk qajnë

Kjo është një frazë shumë e dëmshme dhe e padrejtë. Duke bërë këtë, ju po transmetoni një mesazh shumë seksist, pasi po i thoni djalit tuaj se djemtë duhet të shtypin emocionet e tyre.

Të qash është për foshnjat dhe ti nuk je më fëmijë

- Advertisement -rrrrrrr

Me këtë frazë ju theksoni se të qash është diçka për të cilën duhet të kesh turp dhe për këtë arsye për të mbajtur brenda vetes gjithçka që ndjen. Duhet ta bëni të qartë se nevoja për të qarë nuk është për shkak të papjekurisë dhe as nuk është ekskluzive për foshnjat.

Do të qash për këtë?

Ndonjëherë arsyeja e të qarit të fëmijës tonë mund të na duket budallallëk, por megjithatë, duhet të kuptoni se zhvillimi i tij emocional është i ndryshëm nga i juaji. Për këtë arsye, nuk duhet t’u tregoni të vegjëlve se çfarë është arsye e mirë për të qarë dhe çfarë jo.

Ti gjithmonë qan, nuk di të bësh asgjë tjetër!

Nëse e përdorni shpesh këtë frazë, do të përfundoni duke shtypur ndjenjat e fëmijëve tuaj që ata do të kuptojnë se të qarat është një gjë negative për t’u fshehur. Përveç kësaj, dëmton ndjeshëm vetëvlerësimin e tyre, pasi ata kuptojnë se që në momentin që qajnë nuk dinë si ta përballojnë situatën.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...