E enjte, 20 Qershor, 2024

“Blah, blah, blah”, reagimi epik i Thunberg për marrëveshjen e klimës

- Advertisement1-

Pas arritjes së marrëveshjes që synon të shmangë ndryshimet e rrezikshme klimatike është arritur në samitin COP26 në Glasgow, ka reaguar aktivistja e mjedisit, Greta Thunberg.

Për shtetet që u dakorduan që heqja e përdorimit të energjisë së qymyrit të bëhet gradualisht, Thunberg i pati disa fjalë, ku shkroi: “blah, blah, blah”.

- Advertisement -

“Puna e vërtetë vazhdon jashtë këtyre sallave. Dhe ne nuk do të dorëzohemi kurrë, kurrë. Nëse nuk arrijmë të bëjmë shkëputje të menjëhershme, drastike, të paprecedenta, atëherë kjo do të thotë që ne po dështojmë kur flitet për krizën klimatike”, ka shkruar ajo në Facebook.

Pakti i Glasgow për Klimën është marrëveshja e parë klimatike që planifikon në mënyrë eksplicite reduktimin e qymyrit, karburantin më të keq fosil për gazrat serrë.

Marrëveshja kërkon shkurtime më urgjente të emetimeve dhe premton më shumë para për vendet në zhvillim, për t’i ndihmuar ato të përshtaten me ndikimet klimatike.

- Advertisement -

Megjithatë, zotimet nuk shkojnë edhe aq larg sa të limitojnë rritjen 1.5 gradë Celcius të temperaturës

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Detyra e matematikës që duket aq e thjeshtë, mirëpo askush nuk ka arritur deri te zgjidhja

Detyra duket më e thjeshtë dhe më e qartë: 8 ÷ 2 (2 +...

Me këto truqe mund ta zgjidhni çdo detyrë matematikore pa ndihmën e askujt

Për shumicën nga ne matematika është subjekt i “panjohur” dhe shpeshherë mendojmë se çfarë...

Detyra matematikore e shkollës fillore, por që njerëzit nuk po mund assesi ta zgjidhin

Ndonjëherë ajo që duket si një detyrë shumë e thjeshtë mund të jetë më...

Kjo detyrë matematikore i ka dy zgjidhje – cila është e sakta? (Foto)

Një detyrë matematikore ka bërë që shumë njerëz të kalojnë goxha kohë duke u...