E enjte, 22 Shkurt, 2024

Avantazhet e të pasurit dhomë personale për fëmijën

- Advertisement1-

Për fëmijën është e rëndësishme të ketë hapësirën e tij personale, një dhomë të vetën.


Sipas studiuesve, kjo i ndihmon fëmijët të kenë një zhvillim më të mirë mendor dhe i aftëson për të përballaur më mirë jetën në moshë madhore.

- Advertisement -

Përse fëmijët duhet të kenë dhomën e tyre?

• Do të zhvillojë pavarësinë, përgjegjshmërinë dhe do të bëhet më i pjekur. Fëmijado të ketë hapësirën e duhur për të eksperimentuar në lidhje më ato gjëra që ka dëshirë të bëjë dhe kjo gjë do të ketë efekte pozitive aftagjata.

• Është më i lirë të nxjerrë në pah potencialin. Fëmija nuk do të hutohet nga faktorë të jashtëm dhe për pasojë do të ketë një zhvillim më të mirë.

- Advertisement -

• Privatësia. Sa më shumë rritet aq më shumë gjëra mëson, ka nevojë të vishet dhe nuk mund të preferojë ta bëjë më para jush. Fëmija do fillojë të ketë nevojë nevojë të bisedojë me një mik, pra të socializohet pa u ndërprerë nga dikush tjetër i familjes.

• Do të jenë në gjendje të kujdesen për veten.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...