E enjte, 22 Shkurt, 2024

8 rregullat që fëmijët të binden pa u bërtitur!

- Advertisement1-

Asnjë prind nuk ka dëshirë t’i bërtasë fëmijës së tij por, pastaj, gjendet përpara situatash e vështirësish të përditshme që të bëjnë të humbasësh kontrollin; fëmijë të pabindur që nuk dëgjojnë asgjë dhe në këto raste, ngritja e zërit bëhet thuajse e pashmangshme.


Veçse, mendoni pak se si mund të ndihet një fëmijë të cilit i bërtet, duke i thënë fjalë të papëlqyeshme?! Cikli i situatës, në këto raste, është i shkurtër; fyerje, mbrojtje, mbyllje bisede!

- Advertisement -

Së pari, duhet të dini që po ia ushqeni fëmijës të njëjtin inat e agresivitet me të cilin po i flisni. Duhet të bëni ç’është e mundur t’i shmangni këto situata. Kemi për këtë disa propozime:

1. Ndihmoje të ndërgjegjësohet se është gabim

2. Ndrysho mënyrën e komunikimit

- Advertisement -

3. Ndrysho mënyrën me të cilën i drejtohesh kur je i nxhehur, në asnjë rast nuk do të vlejë!

4. Përmirëso gjuhën

5. Mëso t’i thuash jo për teka të kota

- Advertisement -

6. Përqendrohu vetëm te situata ku është gabuar e mos i kujto ngjarje të së shkuarës
7. Mendo pozitivisht

8. Përkëdhele fëmijën në rastet kur të bindet

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën tuaj

Blerond Maraj nga Peja ka nevojë për ndihmën e të gjithëve për trajtim jashtë...

A po i demotivojme fëmijët nga veshjet që i blejmë? Nga Marsida Simo (Sociologe)

  Bota e konsumit ka vite që është brendësuar në jetën tonë, duke filluar edhe...