E premte, 21 Qershor, 2024

7 marsi i arsimtarëve, mësues nga Kosova te Mësonjëtorja e parë

- Advertisement1-

Dhjetëra mësues nga Kosova kanë zgjedhur Korçën për të kaluar festën e 7 Marsit si dhe për të parë nga afër muzeun e Arsimit Kombëtar që ndodhet në këtë qytet, në godinë mbi 200-vjeçare.


Të gjithë kanë pranuar emocionet që ju ka shkaktuar prania për herë të parë në Muzeun e Arsimit, por nga ana tjetër nuk janë ndierë mirë kur nuk kanë pasur mundësi ta vizitonin nga brenda godinën, ku për herë të parë është shkruar dhe mësuar shqip.

- Advertisement -

Kjo për arsye se ambientet e brendshme janë në rikonstruksion. Godina prej gati 1 viti po i nënshtrohet rikonstruksionit total pasi ka qenë tejet e amortizuar, krahas rikonstruksionit të plotë, po ndërhyhet edhe në pjesën e brendshme me elementet e historikut të arsimit shqiptar e që do të pasqyrohen në këtë muze.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Pensionohet mësuesja Fahrije Rugova nga Prishtina

Është pensionuar mësuesja Fahrije Rugova. Njoftimin e ka dhënë shkolla "Xhemajl Mustafa" në Prishtinë,...

Mësuesja Mimoza Rexhvelaj: Njoh zv.drejtoreshë shkolle që tre vjet nga punësimi s’ka bërë një orë pune arsimore

Të fundit në botë thonë gojët e liga, posi posi ashtu ë? 🤯E lexove...

Këshilli i Prindërve kërkon që të premten të përfundojë viti shkollor, shkak temperaturat e larta

Këshilli i Prindërve të Kosovës ka kërkuar që procesi mësimor të përfundojë gjatë ditës...

Nga Faton Ismajli: Vetëlëndimi i 20 nxënësve nga sfida e TikToku-ut dhe edukimi për mediat

Edukimi medial si lëndë obligative është zgjidhja më e mirë nga rreziku me të...