E mërkurë, 24 Korrik, 2024

4 gjërat që fëmija yt do t’i kujtoj për ty

- Advertisement1-

Pjesa e fëmijërisë është ajo më e rëndësishmja për të gjithë ne, andaj edhe dashuria që marrim nga prindërit dhe të tjerët është ajo që na shoqëron gjatë tërë kohës.

Më poshtë po listojmë shtatë gjërat që bëjnë që fëmija të ju kujtojë:

- Advertisement -

1.Koha kur t’i i ke inkurajuar për të provuar diçka të re

Fëmijëria është një cikël i pa fund nga i cili ne dalim nga zona e komfortit.

Çdo hap që t’i i mban dorën dhe i ndihmon të ecën në hapin e ri, i jep atyre vetëbesim dhe i jep po ashtu një kujtim që do të zgjasë. Duke i ndihmuar atyre që të luajnë për herë të parë, ose duke i ndihmuar atyre që të këndojnë apo të bëj diçka që asnjëherë se kanë menduar se do ta bëjnë, do tu ndihmoj atyre të rrisin vetëbesimin e tyre.

2. Koha kur ti i mëson nga shembulli e jo fjalët

Fëmijët vazhdimisht mësojnë, mirëpo prindërit nuk arrijnë ta kuptojnë se ne i mësojmë çdo herë. Ata nuk do ta mbajnë mend se çfarë iu ke thënë por ata do të jetë shumë të kujdesshëm për t’iu parë se çfarë po bëni.

3.Koha që do i bëni të ndihen të sigurt (ose të pasigurt)

- Advertisement -rrrrrrr

Është një vullnet i zakonshëm dhe një nevojë e madhe që të mbrohet çdo zemër fëmije. Fëmijët do të mbajnë mend kohën kur te ke larguar nga shtrati i tyre përbindëshit. Fëmijët tanë do të na shohin neve ndonjëherë të zemëruar e nervozuar, pasi që kjo është pjesë e jetës, por bëjeni pjesë të misionit tuaj që fëmija juaj të ndihet i sigurt me ju gjatë tërë kohës.

4. Koha që ju e kaloni me ta

Fëmijët tuaj nuk kanë nevojë që ju të jeni perfekt, por që ju të jeni prezent. Fëmijët e matin dashurin e tyre së pari me vëmendjen që ju kushtojmë atyre. Ata kanë nevojë për vëmendjen tonë edhe pa na kërkuar. Koha kur ju ndaleni nga punët tuaja, e kërceni e luani me ta, do të mbetet gjithmonë në zemra e tyre. Ndani kohën me fëmijët tuaj për të bërë ato gjërat e vogla, sepse tek e fundit ajo që ka më së shumti rëndësi janë momentet.

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Gjest human: Mërgimtari që jeton në Gjermani do ta paguajë shumën për shërimin e 13 vjeçares

Dje dhe sot nëpër media ka qarkulluar thirrja për ndihmë ndaj Rinesa Danit. Për trajtimin...

9 vjeçarit nga Prizreni, Benjamin Beqirit i duhet ndihmë financiare për shërim

Benjamin Beqiri nga Prizreni, i cili po përballet me disa sëmundje që në lindje...

Alp Morina (1-vjet e gjysmë), nga Lumishta e Malishevës ka nevojë për ndihmë

Apel për ndihmë! Alp (Liridon) Morina, nga fshati Lumishtë komuna Malishevë, mosha 1vit e gjashtë...

Vipa çips: Sigurinë e kemi gjithmonë në nivel, po eksportojmë në Itali pa asnjë pengesë

Kompania ‘Pestova’ ka reaguar lidhur me lajmin që u publikua në media lidhur me...