E hënë, 22 Korrik, 2024

24 nxënës nga Drenasi kanë nënshkruar kontrata me përfaqësues të 8 ndërmarrjeve të përpunimit të drurit

- Advertisement1-

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka njoftuar se 24 nxënës të klasave të 10-ta të Shkollës së Mesme Profesionale “Fehmi Lladrovci” në Drenas, kanë nënshkruar sot kontrata me përfaqësues të 8 ndërmarrjeve të përpunimit të drurit, shkruan AlbanianEducation.net.

Postimi i saj:

- Advertisement -

Lidhja e arsimit dhe e aftësimit profesional me tregun e punës është një nga prioritetet e qeverisë sonë, që po e realizojmë.

24 nxënës të klasës së 10-të të Shkollës së Mesme Profesionale “Fehmi Lladrovci” në Drenas, kanë nënshkruar sot kontrata me përfaqësues të 8 ndërmarrjeve të përpunimit të drurit, me qëllim të zbatimit të mësimit dual.

Krahas zhvillimit të shkathtësive në aspektin praktik, nxënësit e angazhuar në ndërmarrje do të përfitojnë edhe materialisht.

Arsimi dual këtë vit shkollor po aplikohet në 12 profile, në 21 shkolla profesionale në 14 komuna të ndryshme.

Falenderoj ndërmarrjet dhe të gjithë ata që po mundësojnë që arsimi dual të jetësohet suksesshëm edhe në Kosovë. Nxënësve u uroj që të përfitojnë sa më shumë dhe të arrijnë të zbatojnë në praktikë mësimet të cilat i marrin në klasë.

- Advertisement -rrrrrrr

 

Share

Të fundit

Të tjera nga kategoria

Kurti: Lajm i mirë, ngritja e Universitetit të Prishtinës në renditjen me të lartë në Webometrics ndonjëherë

Kryeministri Albin Kurti i është gëzuar lajmit Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” është ngritur...

Shembull i mirë: Punëtorët teknik të shkollës “Dituria” në Ferizaj edhe në pushim kujdesen për mirëmbajtjen e oborrit

Punëtorët teknik të shkollës "Dituria" në Ferizaj edhe në pushim në këto ditë të...

Çfarë duhet të kenë parasysh mësuesit kur testohen për zhvillimin e tyre profesional?

Kur mësuesit testohen për zhvillimin e tyre profesional, është e rëndësishme të kenë parasysh...

Drejtoresha Jehona Lushaku-Sadriu: Arsimi jocilësor i ka shtyrë shumë familje ta lëshojnë Kosovën

Statistikat e fundit të maturës shtetërore kanë treguar një rënie drastike të pjesëmarrësve në...